News

Teatro per bambini: Gregor in Silvija. Serata in memoria di Franka Ferletič

23 Novembre 2021

V Doberdobu je gostovala otroška predstava Gregor in Silvija, ki je nastala v produkciji Slovenskega stalnega gledališča. Večer je bil posvečen spominu na doberdobsko kulturno delavko Franko Ferletič ob 30. obletnici njene smrti.

Gregor in Silvija je otroški muzikal za dva igralca, prosto povzet po zgodbi Michaela Colemana in Tima Warnesa. Romantična zgodba neuslišane lubezni dveh goril, ki ne znata sprejeti lastnega telesa, in njuno neposrečeno zasledovanje lepotnih modelov vodi v humorne situacije in v dramatično preziranje tega, kar je obema najbolj pomembno. Muzikal se skozi privlačne in prepoznavne pop motive, na lahkoten način pošali iz aktualnih trendov, od influencerjev do nedosegljivih lepotnih modelov in lažnega idealiziranja minljivih mitov. Gregor in Silvija sta v produkciji SSG zaživela v režiji Jasmin Kovic, ki je poskrbela tudi za besedilo, sceno in kostume.

Večer je bil posvečen doberdobski kulturni delavki Franki Ferletič, ki je prav v okviru SKD Hrast veliko svoje ustvarjalne moči posvetila najmlajšim. Zaposlena je bila na Radiu Trst A, pred tem tudi v SSG. Njena ustvarjalna žilica pa je v krogu domačega društva na dan prišla predvsem pri delu z otroki. Bila je režiserka in avtorica številnih gledaliških igric za najmlajše, ki so nastajale namensko, najpogosteje ob miklavževanjih.