News

Le giornate estive "Žabnice 2020"

15 Agosto 2020

Tudi letošnje poletje nas je obogatilo z nekajdnevnim bivanjem v koči sv. Jožefa v Žabnicah. Preživeli smo nekaj prijetnih dni v družbi. Na programu so bili izleti v hribe, vsakoletni pohod na Svete Višarje in številne druge dejavnosti. A poglejmo podrobneje.

13. avgusta - prihod prvih članov letošnje odprave v Žabnice in namestitev

14. avgust - izlet v Planico in v dolino Tamar. Kljub neobetajočim vremenskim napovedim so se tri udeleženci  žabniških dni odločili, da preizkusijo srečo. Šli so v Planico, kjer je bil v teku trening smučarjev skakalcev na "poletnih skakalnicah". Do Tamarja je dobre pol ure nenaporne hoje. To sicer velja, a samo ob ustreznem vremenu. Med povratkom s Tamarja pa je izletnike zajela nevihta. Poglejte slike, ki povedo več kot tisoč besed.

15. avgust - Trbiška krniška špica. Na veliki šmaren je bil na programu vzpon na Trbiško krniško špico. Pot nas je nedaleč od Rabeljskega jezera vodila do bivaka Brunner, dalje do bivaka Cai Gorica in vse do Krniške škrbine. Zadnji del poti je bil vzpon med skalami do 2.370 metrov visokega vrha. Na sestopu v dolino nas je ponovno zajel dež, čeprav v precej manjši meri kot dan pred tem. 

16. avgust - Višarje.Tradicionalni vzpon na Višarje smo letos opravili v nedeljo, 16. avgusta. S petjem smo sodelovali pri maši in se nato na vrhu ustavili malo dlje ob druženju in petju.

17. avgust - Belopeška jezera.  Ob novem deževnem dnevu smo v jutranjih urah bili na krajšem izletu pri Belopeških jezerih.

Od 18. do 22. avgusta pa bo Žabnicah Hrast kamp in pevski dnevi OPZ Veseljaki