News

Recita di San Nicolò 2020

05 Dicembre 2020

Tokrat smo se v skladu z okoliščinami odločili za spletno »Pravljično miklavževanje«. Otroci so najprej prisluhnili dvema pravljicama o Miklavžu, ki sta ju pripovedovali Ines Lakovič in Mila Clapiz. Šlo je za pravljici Miklavž prihaja, ki je nastala izpod peresa Konrada Richterja, in Ljubi, dragi Miklavž avtorice Ivanke Mestnik. Vzdušje in scenografija sta bila ob tehnični pomoči Jurija Lavrenčiča zimsko idilična. Po pravljicah je dobri svetnik tudi sam namenil vsem otrokom spletni pozdrav in jim pojasnil, zakaj ni bilo mogoče organizirati običajnega miklavževanja v župnijski dvorani. Vseeno pa se je po spletnem pozdravu sveti Miklavž podal še po doberdobskih ulicah in ob spremstvu doberdobske civilne zaščite otroke obdaril kar doma. Otroci so ga pričakali navdušeno, prejeli so seveda tako želena darila. 

Letošnje spletno miklavževanje si je ogledalo precejšnje število otrok. Na spletni strani in na facebook računu, dveh kanalih, na katerih je društvo predvajalo miklavževanje, je bilo v času predvajanja povezanih več kot 200 mobilnih naprav. Samo na dan Miklavževega prihoda pa je našo spletno stran obiskalo 330 uporabnikov. 299 jih je bilo povezanih iz Italije, 21 iz Slovenije, 5 iz ZDA, 4 iz  Združenega kraljestva in 1 s Poljske. 

Pravljično miklavževanje je tako doseglo zelo širok krog otrok. Miklavževanje je na spletu še vedno dosegljivo (kliknite sem). V pričakovanju seveda na prihodnje leto, ko se bo dobri svetnik lahko spet srečal z vsemi otroki skupaj v domači župnijski dvorani…